Het weefsel dat ons bindt

Jaren geleden al mocht ik de voordelen van een fasciabehandeling voelen. 

Nadien verdween dit volledig uit mijn gedachten, zoals dat wel meer gebeurt wanneer de pijn en het ongemak weg zijn. 

Een paar maanden geleden had ik terug serieuze last van nekpijn, en in plaats van de traditionele kiné kwam ik (toevallig, hm) op het idee van nog eens fascia te ervaren. 

Vandaag had ik na 4 weken een vervolgafspraak gemaakt. Voornamelijk bedoeld om te voelen of mijn lichaam ‘volgt’ met alles wat ik momenteel doe. 

Ik hoor mezelf tegen Cathy zeggen ‘Het lijkt alsof mijn hart open ligt momenteel. Vanmorgen deed het nog zeer daar maar in de loop van de dag leek het alsof er meer ruimte kwam’’ Ze kijkt en luistert vooral. Ik geef aan dat de afgelopen dagen best moeilijk en intens waren. Dat ik moeilijk contact kan maken, niet met klanten maar eigenlijk vooral met mensen die me toch nauw aan het hart liggen. Dat ik me soms afgesneden voel van mijn lichaam en mijn gevoelens, en het beter wordt als ik ga wandelen of yoga doe. 

Toch deel ik ook dat, door alles gevoelens toe te laten en te be-leven, het lijkt alsof ik nu (opnieuw) aan een diepere laag kom. En er beter in slaag emoties, gedachten, gevoelens en de materie samen te brengen. 

Ze vraagt hoe het loopt met mijn werk en opleidingen en ik voel hoe mijn ogen oplichten…Lichaamswerk, yoga, focussen, ik vertel haar wat de essentie van de afgelopen weken. 

Intussen mag ik gaan liggen en doet Cathy haar ‘werk’. Geen harde manipulaties, niks te kraken, maar wel zachte bewegingen, waarbij ik kan voelen hoe bepaalde lichaamsdelen opnieuw in verbinding komen met elkaar. En hoe ik me ‘compacter’ voel, als het ware meer in de materie ga. Vooral mijn buik en hart voelen meer verbonden, ik hoor nadien ook dat ze mijn middenrif wat heeft ‘opengemaakt’

Ik hoor haar zeggen ‘Alles ligt klaar bij jou, maar misschien kan fascia inderdaad wat verbindend werken voor alles waar je momenteel mee bezig bent.’ 

Zo voelt het alleszins, ik voel mij zo diep ontspannen en ervaar ook een hele diepe rust tot in de vezels van mijn lichaam. Wat voor mij vrij uitzonderlijk is. Dus beslis is ook van dit wonderlijke gevoel nog even ‘vast te houden’. In plaats van veel beweging wordt het een zachte Yoga Nidra vanavond… daar vertel ik graag een volgende keer wat meer over. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email